Archive for септември 2015

Пътувания с автобус в Гърция – пътуване из вековете

Екскурзия до Гърция е просто едно незабравимо преживяване, което дълго ще стои в главата ви. Как да направите пътуването си максимално интересно и завладяващо? Какви места е силно желателно да бъдат видени и какво е хубаво да се види? Ще ви разкажем малко за местата, които бихте предпочели да посетите.

Най-големият порт – кавала на Бяло море, в северната част на Южната ни съседка. Кавала е най-посещаваното местенце за разхождане на почиващите заради красотата си, особено във вечерните часове. А, по която и улица да тръгнете, тя ще ви заведе при подножието на планина Символос, на върха, на която е най-известната забележителност на Кавала – старовизантийската крепост. В момента може да намерите доста турове до Кавала , главно с автобус. Цената е около сто EUR, за тази сума всяка една компания дава най-разнообразен набор от услуги и екстри.

Делфи – древногръцки град намиращ се в югозападната половина на Южната ни съседка. Известността на този град се дължи на намиращия се тук храм с оракула на Аполон. Града е разположен в подножието на планината Парнас, които според митовете е обитавал бог Аполон. Организират се екскурзии които включват няколко градчета, като в това число и Делфи. Ако между тези дестинации липсват острови, екскурзиите могат да бъдат правени с автобуси. Цената за такова пътуване през няколко града е към 100-150 Евро.

Катерини е едно от най-предпочитаните места за отдих и екскурзии за туристи от целият свят. Най-отличаващата се забележителност тук е Олимп. Освен нея в града има и още няколко доста интересни паметници на миналото. Имащите желание могат да изберат по-подходящ за тях тур (най-често с автобус) за около между осемдесет и сто EUR.

Акрополът сигурно е най-символичното местенце в Гърция. Той се намира над Гръцката столица и безмълвно припомня на всеки, който го посети за античната гръцка цивилизация. Близо до Акропола се намира и храм на богинята Атина. Според легендите, богинята е била обезкрилена, за да може завинаги да си остане на тази земя. Ако все пак решите да си направите екскурзия в Гърция, горещо препоръчваме да отидете до Акропола, защото това място е уникално и незабравимо.

Екскурзиите с автобус протичат постоянно в туристическия сезон, а цената е между 100-150 EUR като това зависи от фирмата и условията.